28 ARALIK UMRE PROGRAMI 10 GÜNLÜK

ANJUM OTEL Hotel 15 GÜN 14 GECE Gün

  • Gidiş : 01.01.2025 İstanbul-Jeddah
  • Ara Geçiş : 12.01.2025 Mekke - Medine
  • Dönüş : 15.01.2025 Medine-İstanbul

MEKKE GİDİŞLİ 15 GÜNLÜK 5 YILDIZLI UMRE PROĞRAMI
 
1. Gün Suudi Arabistan Cidde’ye Varış:
 
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali F Kontuarında buluşma, check in ve pasaport işlemleri akabinde, 3.5 - 4 saatlik bir uçuştan sonra Cidde’ye ulaşılacaktır. Bagajların alınmasını müteakip Mekke-i Mükerreme`deki Anjum Oteline varılacak ve odalarımıza yerleşilecektir. Vaktin yemeğinden sonra görevlilerimiz eşliğinde Harem`i Şerif`e gidilerek ilk umre ibadeti eda edilecektir.
İhram, İstanbul Havalimanı’nda hocaların tarif edeceği şekilde giyilecektir.

2. Gün Kabe Tanıtımı ve Mekke Ziyareti ve Yürüme Mesafeli Yakın Ziyaretler:
 
Şübeyke Kabristanı, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü yer, ilk şehit annemiz Hz. Sümeyye’nin kabri, Peygamber Efendimiz’in (SAV) doğduğu ev, Ebu Cehil’in evi, Zemzem Dolum Tesisleri, Ebu Kubeys Dağı, Raye Mescidi (Sancak Mescidi), Şecere Mescidi (Ağaç Mescidi), Cin mescidi, Cennet-ul Mualla,  İcabe Mescidi ve Osmanlı Kışlası gibi yakın ziyaretlerden sonra Kabe tavaf edilecek.
 
3. Gün Mekke Dış Geziler:
 
Oteldeki sabah kahvaltısından sonra, 07:00’de rehber hocamız eşliğinde Mekke`de bulunan kutsal mekanlar; Sevr Dağı, Arafat, Müzdelife, Mina (Şeytan sembollerini taşlama mahalli), Nur Dağı, Cin Mescidi ve Cennetü`l Muallâ ziyaret edilecektir. Program akabinde otele dönülerek serbest zaman verilecektir. (2.kez umre yapmak isteyen misafirlerimizin otelden ihramlı ayrılarak programa katılmaları gerekmektedir.) Tüm gün ibadet için serbest zaman, akşam yemeği ve otelde konaklama vardır.
 
4. Gün Serbest İbadet:
 
5. Gün Cürane Umresi:
 
Sabah saat 08.00’de otel lobisinden topluca hareket edilecektir. Harem-i Şerifin tanıtımı takip edilecek ve Hacer-ül Esved, Hz. Cibril’in makamı, Makam-ı İbrahim, Makam-ı İsmail, Peygamber Efendimiz’in Mi’rac’a çıktığı yer ve Zemzem Kuyusu ziyaret edilecek.
 
6. Gün Serbest İbadet
 
7. Gün Serbest İbadet
 
8. Gün Hudeybiye Umresi:  
 
Resulullah (SAV)'ın Mekke müşrikleri ile antlaşma yaparak İslam devletinin önündeki en önemli engellerden birinin kalkmasını sağladığı yerdir. Mekke-i Mükerreme'ye yaklaşık 17 km mesafede yer alan Hudeybiye, şimdiki tanımlama ile Eski Cidde yolu üzerindedir. Harem sınırının hemen dışında yer aldığı ve yol üzerinde bulunduğu için Hudeybiye Mekke-i Mükerreme'de ikamet edenlerin umre için ihrama girdikleri yerlerden biridir. Hudeybiye Umresi yapacaklardan, erkekler, ihramlı olarak kahvaltıdan sonra otel lobiside buluşup, otobüslerle ziyaretler yapılacak, akabinde umre yapılacak. Umre sonrası serbest ibadet için vaktimiz olacaktır.


9. Gün Serbest İbadet


10. Gün Serbest İbadet
 
11. Gün Serbest İbadet

12. Gün Mekke’den Medine’ye Geçiş:
 
Oteldeki kahvaltının ardından saat 11.30'da valizlerin lobiye indirilmesi ve ardından özel araclarımız ile Medine-i Münevvere’ye hareket edilecektir. Medine’de otelimize varış ve yerleşmeden sonra, belirlenen saatte, otel lobisinden toplu olarak Peygamber Efendimizi selamlama ve çevrenin tanıtımı yapılacaktır.
 
13. Gün Medine’de Yürüme Mesafeli Yakın Ziyaretler:
 
Ravza Ziyareti, Hz Ali Mescidi, Gamame Mescidi, (Bulut Mescidi), Hz Ebubekir Mescidi, Hz Ömer Mescidi, Hz Bilal Mescidi, Amberiye Mescidi, Osmanlı Tren İstasyonu ve Hz. Saad Bin Ebi Vakkas Hazretleri’nin makamı ve Benî Sâide Bahçesi görüldükten sonra serbest serbest ibadet zamanımız olacaktır.
 
14. Gün Suudi  Medine Çevre Ziyaretleri:
 
Mescid-i Nebevi başta olmak üzere, Cennet-ül Baki, Uhud, Kuba Mescidi, Kıbleteyn Mescidi ziyaretleri yapılacak. Otel lobisinde buluşma saati 07:00. Grubumuz toparlandıktan sonra yarım günlük Medine ziyaretleri turuna gidilecek. Medine çevresinde bulunan Uhud Şehitliği, İki Kıbleli Mescid, Hendek Savaşı bölgesi ve Kuba Mescidi’ne ziyaret turu yapılacak. Öğle namazını Mescidi Nebevi de eda ettikten sonra serbest ibadet imkanı olacaktır. Akşam yemeği ve geceleme otelimizdedir.

15. Gün Dönüş:
 
Umre Seyahatimizin son günü Medine'den ayrılacağız. Ravza'ya veda ziyareti yapılacak. Ziyaret için önce araçlarımız ile hareket edilecek. Vaktin yemeği ve ziyaretin ardından Medine Havalimanı’na hareket edilecektir. Havalimanından uçağımız ile 2.5-3 saatlik bir uçuştan sonra İstanbul’a ulaşmış olacağız İNŞAALLAH. İstanbul Havalimanı’na hoş geldiniz.
                                              
Turumuzun sonu. Tavaf’la Tavaf’a Doyamayacaksınız!

1
 

UMRE İÇİN EN ÖNEMLİ BİLGİLER

EVDEN ÇIKMADAN ÖNCEKİ 3 ŞEY


1- Küs, dargın, kızgın vs. olduklarıyla MUTLAKA helâlleşip kucaklaşarak manevî; gerekli beden temizliğini ve banyosunu yaparak da manevî bakımdan temizlenmek.
2- İki rekât yolculuk namazı kılmak.
3- Hastaysa ilaçlarını, değilse zarurî özel eşyalarını alıp almadığını kontrol etmek

EVDEN ÇIKTIKTAN SONRAKİ 3 ŞEY

1- Yolculuk duasıyla 3 İhlâs, Felak, Nas ve 7 Âyete’l-Kürsî okumak.
2- Havaalanında olmak gereken saate MUTLAKA riayet etmek.
3- Önce Mekke-i Mükerreme’ye gidilecekse havaalanında ihrama girip 2 rekât ihram namazı kılmak.

UÇAKTA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 3 ŞEY:

1- Asla boş konuşmayıp umre kitapçığını baştan sona dikkatle okumak.
2- Tesbih çekmek, Kur’ân okumak, namazlara dikkat etmek.
3- Mikat sınırını geçince ihram yasaklarına uyanık olmak.

UÇAKTAN İNDİKTEN SONRA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 3 ŞEY:

1- Gruptan kopmamak.
2- Görevlilerin yönlendirmelerine dikkat etmek.
3- Eşyaların tam teslim alınıp otobüse yine tam verilmesine itina göstermek.

MEDÎNE-İ MÜNEVVERE’YE GİDERKEN EN ÖNEMLİ 3 ŞEY:

1- Ağızda Salavat-ı Şerîfe’den başka söz bulundurmamak.
2- Otobüste yüksek sesle konuşmak gibi diğerlerini rahatsız edici şeylerden uzak kalmak.
3- Gözyaşı dökmek.

MEDÎNE-İ MÜNEVVERE’DE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN EN ÖNEMLİ 3 ŞEY:

1- Otele eşyalar tam olarak ulaşıp abdest aldıktan sonra namazı 1’e 1000 verilen Mescid-i Nebevî’de kılmak.
2- Bol bol kabr-i şerîf ziyareti yapıp cennet bahçesinde namaz kılmak, fakat burada kendisi zahmet ve eziyet görse bile kimseye zahmet vermemek.
3- Ziyaret programlarına mutlaka katılmak, hurma alışverişi dışında diğer alışverişlerle vakti öldürmemek; asıl âhiret alışverişi için mutlaka her gün durumu zayıflar GÜNDE EN AZ 10 riyal, iyiler 20 riyal, çok iyiler 50 riyal sadaka vermek.

MEKKE-İ MÜKERREME’YE GİDERKEN EN ÖNEMLİ 3 ŞEY:
1- Gerekli maddî ve manevî temizliği yaparak ihrama hazır hale gelmek, bu hususta yetkililerin ve hocaların birikiminden faydalanmak.
2- Kitapçıktaki umre kısmını bir kere daha dikkatle okuyup anlamak (Mekke-i Mükerreme’deki ibadetlerin daha yoğun olduğunu bilerek Medîne-i Münevvere’deki rehaveti üzerinden atıp aklen ve kalben ciddî toparlanmak).
3- Yolda gıybet, dedikodu, eleştiri gibi bütün uhrevî sermayeyi boşa çıkaracak yanlışlardan uzak kalmaya âzamî derecede itina göstermek.

MEKKE-İ MÜKERREME’DE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN EN ÖNEMLİ 5 ŞEY:

1- Turistik tatile çıkmadığınızı, ibadet için geldiğinizi düşünerek kesinlikle otelde, yeme içmede, alışverişte, şurada burada, boş şeylerde vakit harcamamak; zarurî ihtiyaçlar dışındaki bütün vakitlerde 1’e 100 bin verilen Mescid-i Haram’da olmak.
2- Ayağınıza basmalar, tavafta sizi ittirmeler, sıkıştırmalar, tepenizi attıracak bütün her şey karşısında kesinlikle YUMUŞAK DAVRANMAK; sert ve kaba karşılıklar vermemek, incinseniz bile hiç kimseyi incitmemek.
3- Mümkün olduğunca fazla tavaf etmek, firmanın götürdüğü umreleri yapmak.
4- Cep telefonuyla meşgul olup ibadetin feyzinden mahrum kalmamak (Maalesef bazıları cep telefonuyla oyalanmaktan ibadete vakit bulamamaktadırlar!).
5- En günahkâr, kusurlu, hatalı, zayıf, zavallı, perişan kişinin kendisi olduğunu düşünerek diğer herkesi kendinden üstün görmek (Sizden yer isteyene mutlaka yer verin, en azından vermek için çabalayın; göreceksiniz ki, Allah sizi hep daha iyisiyle mükâfatlandıracaktır!)

DÖNÜŞTE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN EN ÖNEMLİ 3 ŞEY:

1- Gözyaşları içinde inşallah “şimdilik” son tavafınızı yapıp tekrar tekrar gelebilmek için dualar edin.
2- Eşyalarınızı paketlediğiniz her şeyin üzerine ad, adres ve telefon yazın.
3- Görevlilerin belirttiği saatte otobüste olun, bir kişi için onlarca insanı bekletmeyin!

EN ÖNEMLİ ŞEY:

Dönüşte yaşadığınız hiç bir sıkıntıyı, olumsuz durumu memleketinizde anlatmayın! Hep iyilik ve güzelliklerden, feyiz ve faziletlerden bahsedin! Aksi halde Allah’ı (cc) ve Rasûlü’nü (sav) gücendirmiş, bir daha o mübarek yerlere çağırılma hakkını kaybetmiş olursunuz! Bu çok tehlikeli bir tuzaktır, nefis ve şeytanın oyunlarına gelmeyin!
 

 

 

UMRE YOLCULARINA TAVSİYELER



Gidişiniz Medine-i Münevvere`ye ise, ihramlarınızı bagajlara koyunuz.
Cidde`ye (Mekke) ise havalimanında giymek üzere yanınıza alınız.
Buluşma görevlilerimizle irtibata geçiniz.
 
  1. İhramlı iken uçakta kolonyalı mendil kullanmamaya dikkat ediniz.
  2. Transfer ve gezilerinizde aceleci olmayınız.
  3. Hizmetinizdeki rehberlere yolculuk boyunca yardımcı olunuz, dikkatle dinleyiniz.
  4. Kusurlu ve hatalı insanlar göreceksiniz, onları anlayışla karşılayınız.
  5. Sıhhatinize dikkat ediniz. Ağır yağlı ve kızarmış yiyecekler yemeyiniz.
  6. Hac-Umre rehber kitapçığınızı okuyunuz ve Umre ile ilgili CD`leri seyrediniz.
  7. Bol bol zemzem içiniz.
  8. Giydiğiniz elbiselerin ter emen ve sıcağı fazla geçirmeyen pamuklu ve keten cinsinden beyaz elbiseler olmasına dikkat ediniz. Medine, sabah ve akşamları rüzgarlı olduğundan hırka almanız tavsiye olunur.
  9. Sık sıkduş almak hem ibadetlerinizin sevabını arttırır, hem daha lemiz sağlıklı olmanızı sağlar.
  10. Üzerinizde fazla para ile dolaşmayınız. Bu konuda Mekke ve Medine temsücilerimizen bilgi alınız.
  11. Tavaf ve say esnasında kimseyi itip, kakarak incitmeyiniz.
  12. Hacer-ül Esved`İ öpebilmek için başkalarına zarar vermeyiniz.
  13. Yanınıza fazla yük almayınız (Uçakla kilo sınırı 30 kg'dır. Kendinizi lüzumsuz eşyaları taşımak zorunda bırakmayınız. Size en çok lazım olabilecek şeyleri önceden belirleyiniz. Götürülecek yiyecekler sıcaktan bozulmayacak, konserve, pirinç, şehriye gibi pratik ve kolayca pişen olabilecek şeyler ile plastik kablar içinde zeytin, peynir ve bal olabilir.
  14. El çantanıza kesici alet, oyuncak, silah ve metal eşya koymayınız.
  15. Para olarak Dolar ve Riyal götürebilirsiniz (yolculuk süresince günlük 10$ - 20 $ arası yeterlidir.)
  16. Ülkeye döndüğünüzde Hac ve Umre yapanın olgunluğunu her halinizle ispat ediniz.
  17. Hac ve Umre yolcuların bulunduğu bölgenin örnek insanı olmak durumundadır. Siz de örnek olunuz.
  18. Problemlerinizi mutlaka rehberlerinize ulaştırınız. Aceleci olmayınız.
  19. Mekke ve Medine`de kaldığınız otelin kartını mutlaka üzerinizde taşıyınız.
 

YOLCULARIMIZA BAZI UYARILAR

  • 1) Mescid-r Nebi ve Kâbe-i Muazzama`da farz namazlardan sonra genellikle cenaze namazı kılındığından son sünnetlere kalkmayıp, cenaze namazı kılmak daha sevaptır.

    2) Mescid-i Nebi Ramazan`ın son 10 günü dışında yatsı namazından sonra kapanır. Kabe-i Muazzama 24 saat açıktır.

    3) Mescidi Nebi ve Kâbe-i Muazzama içindeki tum sular zemzem suyudur.

    4) Nafile yaptığınız tavaflardan sonra taval namazı kılmayı unutmayınız.

    5) Seyahatimizle ilgili duyuıular otellerde Namaz Vakitleri, Gezi Programı, Transfer bilgileri duyumları hergün yazılacağından bu duyumları mutlaka okuyun.

    6) TuriıceH 0532 halli telefonları Yurtdışı görüşmelere açık oldukları lakdirde Suudi Arabistan`da hizmet vermektedir. Aynca Arabistan hazır kart hattı alabilirsiniz.

    7) Hac Mevsiminde MinaVa şeytan taşlamaya giderken elinizde yük olmamalıdır. Sadece sırt çantaları alınmalıdır.

    8) Sizi haram`a sevkedecek söz fiil ve davranışlardan sakının.

    9) Mekke ve Medine`de beş vakit namazı mescidlerde kılmalı ve boş zamanlarımızda mescidlerde Kur`an okuyarak, kaza namazı kılarak d eğ eriend irilmelidir.

    10) Mekke-i Mökeneme`de yapılacak en faziletti amel taval eüneklir. Bolca

    11) Makbul bir hac için insanlarla iyi geçinmeye, herkese selam vermeye ve ikram etmeye çalışınız.

    12) Umreye gitmeden önce Umre için hazırlık yapınız. İhrama girmeyi ve telbiyeyi mutlaka ezberleyiniz.

    13) Yolculuk boyunca, Mekke. Medine arası zikir ve tefekkür ile meşkul olunuz.

    14) Hanımların Peygamber Efendimiz (S.A.V) ziyaret saatleri Sabah: 07.00 -11.00 Öğlen : 13.00 -15-00 Hanımlann ziyaret için giriş kapı No 13 -14- 15 -16 - 17 - 23 - 24 - 25 - 26 - 28 - 29 - 30 numaralı kapılar.

    15) Kalış süreniz içinde Medine-i Münevvere`de çevre ziyaretleri yaptırılacaktır, burada (Uhut Dağı ve şehitliği, Kıbleleyn Mescidi, Yedi Mescitler (Hendek), Küba;Mescidi ve Medine tren istasyonu, Amberiye Mescididir.)

    16) Mekke-Î Mükeıreme`deki ziyaret yerleri Sevr Dağı. Arafat (Cebelrür Rahme) Müzdelila Mina (Cemarat) Cebeli Nur (Hira), Cennetü! Mualla ve Cin Mescidi ile Peygamber Efendimizi doğduğu evin yeridir.

    17) Gidiş ve varış havaalanı an nda açlığınızı yatıştıracak aperatif yiyecekler bulundurmanız tavsiye olunur.

    18) Havaalanlarında namaz kılacak uygun meseîdler ve yerler vardır. Transferlerden önce namazlarınızı buralarda kılınız.

HAC VE UMRE SEYAHATİ YOLCULARIMIZA TIBBİ TAVSİYELER


1) Hac VB Umre yolculuğuna hazılnırken tansiyon, kalp şeker vb. rahatsızlıkları bulunan yolcularımız mutad olarak kullandıkları ilaçlanın muUaKa almalıdırlar.

2) Fazla soğuk içeceklerden ve klima cihazlarını gereğinden fazla çalıştırmaktan sakınarak Umre süresince sıkça görülen üst sonulum yolu enfeksiyonlarından korunmanız önemle Tavsiye edilir.

3) Hac ve Umre süresi içinde veya süresince yolcularımızı bekleyen en büyük tehlike güneş çarpmasıdır. Bu nedenle yolcularımız görevlilerin bu konudaki uyarılarına titizlikle uymalı, gündüz saat 10.00-17.00 arası güneşte kalmamalıdırlar.

4) Ayrıca Hac ve Umre yolculuğu süresi içinde pişik, ishal, üst solunum yolu ve ürüner sistem enfeksiyonları sıkça görülmektedir. Bu nedenle yolcularımızın beraberinde bulundurmalarında fayda olacağı düşünülen ilaçların yer aldığı örnek reçete aşağıda sunulmuştur.

a) Rucephine 1 gr. Dmp (en az iki kutu)
b) Tytol Hot ofl granal (1`er kutu).
c) Novalgin tablet. Aspirin tablet,
d) Bepanthene pomad. Terramicine pomad,
e) Çocuklar için öksürük şurubu, ateş düşürücü

 

YANINIZDA GÖTÜRÜBİLECEĞİNİZ EŞYALARDAN BAZILARI:


1-) İhram (erkekler için]
2-) Havlu
3-) Kokusuz sabun, şampuan,kulak pamuğu 
4-) Misvak veya diş fırçası ve macun
5-) Terlik (Ortopedik tavsiye olunur) 
6-) Yeterli miktarda iç çamaşırı 
7-) Yeterli miktarda iklime uygun pantolon, gömlek çorap
8-) Şemsiye, iğne, İplik
9-) Küçük bir makas
10-) Tırnak makası, ayna, tarak
11-) Güneş gözlüğü
12-) Her zaman ihtiyaç duyduğunuz şahsi ihtiyaçlarınız. 
13-) Toz maskesi
14-) Pişik kremi
15-) Yaşlılar ve hastalar için portatif sandalye
16-) Size verilen pike ve çarşaflannızı yanınızda bulundurmanız.

 

OTELE GİRİŞ


Otele geldiğinizde eşyalarınız görevliler tarafından düzenli bir şekilde indirilip sizlere teslim edilecektir.
Otel lobisine geçip görevliden analılarınızı vermesini bekleyin, (yığılma yapmayınız) Taşınma 1-2 saat sürecektir. Bu süre esnasında enerjinizi ve eşyalarınızı dikkatle koruyun.
  • Odalara yerleştiğinizde iyice dinlenin. Unutmayın çok farklı bir iklime geldiniz. Tüm ihtiyaçlarınızı rahatça giderin.
  • Medine otelleri Harem`e yakınlık, temizlik ve kalite bakımından Mekke otellerinden daha üstündür.
Rehberilerimizin telefonlan ilan panosunda yazılıdır. İhtiyaç duyduğunuzda 24 saat kendilerine ulaşabilirsiniz.
 

UMRE HAZIRLIĞI İÇİN SON UYARILAR

Kabe`yi ilk defa gören kişinin duası kabul olunacağından duanın geniş tutulması gerekir. İçinizden gelen ve çok istediğiniz dua içn en uygun yerdesiniz. Allah dualarınızı kabul etsin.
 
  • Abdesti olanlar (ihramlı olunsa bile duş alabilir)
  • Başın açık olması (erkekler için ihramlı iken)
  • Tavaf Öncesi ayakların çıplak olup terlik giyilmemesi (erkekler için - harem içinde iken)
  • İhramlı iken de iç çamaşırı olmamalı.
  • Para çantanız ve diyanet kimliğinizi unutmayın.
  • Otelin telefon numarasını ve ismini alın.
  •  

EFENDİMİZ (S.A.V)`IN ZİYARET VE MESCİD ADABI

    Mescid-i Nebevi`ye ilk giden kimse evvela gusül abdesli almalıdır. Temiz elbiseler giyerek güzel kokular sürünm elidir. Sükunet ve vakalarla Mescid`e sağ ayağı ile girmeli ve `Euzubillahil azim vebivechilkerim vessullanilkadim mineşşeytanirracîm, Bismillah Allahümme salli ala Muhammedin ve barik vessellim, Allahümmağfirii zünübi veftah li ebvaberahmetike" duasını okumalıdır.
    Mescid`e girdikten sonra mümkünse ve kerahat vakti değilse iki rekât "Tahiyyat-ül Mescid namazı kılar. Aslında bu namazı her mescide girildiğinde kılmak lazımdır. Sonra Peygamber (s.a.v)`ın kabri şerifinin karşısına gider. Yüzünü kabirlerin bulunduğu istikamete çevirir ve ellerini kaldırmadan selam verir. Duaları okur. üzerindeki selamları arz eder. Sonra selamı Hz.Ebubekir (r.a)`e sonra da Hz.Ömer (r.a)`e verir. Daha sonra huşu ve edeple oradan ayrılır, müslûman kimse hayatı boyunca efendimiz (s.a.v)` çok salatu selam getirmeye çalışır.
    Çünkü efendimiz (s.a.v) bir Hadis-i şeriflerinde:`... Bana salatu selam getiriniz. Çünkü salat ve selamınız bana nerede olursanız olun ulaşır.` Bir diğer hadislerinde ise: "Kim bana bir salâvat-ı şerife getirerek beni anarsa, Allah (c.c.)`da onu on misli ile anar" buyurmuşlardır. Âlemere rahmet olarak gönderilen efendimiz (s.a.v) in kabrini ziyaret aslı görevlerimizdendir.
    Peygamberimiz (s.a.v) hadisi şeriflerinde: "Kim Beytullah-ı Hacc ederde beni ziyaret etmez ise bana cefa etmiş otur. `Vefatımdan sonra beni ziyaret eden hayatımda beni ziyaret etmiş gibidir. "Kabrimi ziyaret eden kimseye şefaatim vacip olur" buyurmuşlardır.